Pàgines

Articles en llengua catalana i romanesa


25 de febrer del 2019

ERC apropa la política municipal a la nova ciutadania

Dissabte es va celebrar a Tarragona la Trobada Municipalista d'ERC. Una de les ponències va anar  sobre la migració a Catalunya i va anar a càrrec de Núria Camps –presidenta de la sectorial de Nova Ciutadania–, Najat Driouech –diputada al Parlament de Catalunya– i Georgiana Ciupag –membre de la llista d'ERC a les Eleccions Europees 2019–.

Núria Camps, Najat Driouech i Georgiana Ciupag
Georgiana Ciupag, catalana d'origen romanès, va convidar als assistents a fer el salt del concepte de integració al de la interacció. Per la candidata a les Europees cal que els veïns es coneguin millor i convidava a tothom a participar i a fer participar de la rica vida social del País. Què els migrats coneguin les tradicions locals i que els nascuts aquí s'interessin per les dels nouvinguts. Ciupag va formular dues preguntes per reflexionar: "Considerem els migrants part d'aquest País? I ells, es consideren part d'aquesta societat?". Dues preguntes que, al seu criteri, encara no gaudeixen d'una clara resposta afirmativa. La ponent, membre també de la candidatura municipal d'ERC a Vilafranca, va concloure que ERC té les idees, té la gent, i que els calen més eines. Per això, en clau de les properes eleccions, va dir que cal que ERC sigui més forta a Madrid, als municipis i a Europa.

La diputada Najat Driouech, catalana nascuda al Marroc, va parlar de la seva implicació en la vida política i va explicar que al principi havia de respondre més preguntes sobre el seu origen que no de la tasca parlamentaria que duia a terme. La diputada també va explicar que el seu domini de la llengua catalana és fruit de la immersió lingüística de l'escola catalana i que encara hi ha persones que se sorprenen per el seu català del Maresme. La parlamentaria també va subratllar la importància que els catalanoparlants es dirigeixin als migrants en català i que els ajudin a donar valor l'ús de la llengua catalana.

Núria Camps, presidenta de la sectorial de Nova Ciutadania, va emplaçar a les seccions locals a treballar en el concepte de la interacció i apropar la política a tota la comunitat. Camps va explicar que ERC avançat molt en els darrers anys en aquest sentit i que actualment compta amb més de 200 membres a la sectorial.