Pàgines

Articles en llengua catalana i romanesa


28 de juliol del 2016

Els grallers “Si Fa Sol Toquem” participen a l’Aplec Internacional Adifolk de Perpinyà

🇷🇴
Font: PTV. Aquest proper cap de setmana, 30 i 31 de juliol, el grup de grallers “Si Fa Sol Toquem” de Vilafranca participarà a la 29a edició de l’Aplec Intencional Adifolk que enguany se celebra a Perpinyà.



El grup de Vilafranca interpretarà la peça “Patrimonis” dins de l’espectacle central de dissabte a la tarda a la plaça del Castillet. Estrenada a Algemesí el passat maig, Patrimonis és una peça que reuneix les melodies de tres patrimonis immaterials de la humanitat dels Països Catalans: els castells, les festes de la Salut d’Algemesí i la Patum de Berga.

L’arranjament és per a treus veus i fusiona el Toc de castells, la Muixeranga d’Algemesí i el Salt de Plens. La interpretació serà amb tres gralles dolces, gralla baixa, tabal valencià i tabal provençal. Aquests dies, abans de marxar, feien els darrers assaigs.

Els “Si Fa Sol Toquem” durant l’Aplec també acompanyaran musicalment a l’Esbart Català de Dansaires de Barcelona, l’Esbart Dansaire Castell de Tona, l’Esbart Joventut Nostra de Barcelona i el ball de Gitanes de l’Arboç.

La colla vilafranquina ja actuarà aquest divendres a la nit a la Catalunya Nord. Faran un Concert de gralles a Prada de Conflent, vil·la adoptiva de Pau Casals.

ENLLAÇ A L'ARTICLE ORIGINAL:

https://www.rtvvilafranca.cat/2016/07/grallers-sol-toquem-participen-laplec-internacional-adifolk-perpinya/


_________
Grupul de grallers "Si Fa Sol Toquem" participă la Adunarea Internationala din Perpinyà.

PTV. În acest weekend, 30 și 31 iulie, grupul de grallers "Si Fa Sol Toquem" din Vilafranca va participa la cea de-a 29-a ediție a programului Aplec International Adifolk, care, acest an, va avea loc în Perpinyà.

Grupul din Vilafranca va interpreta piesa "Patrimonis" (Mosteniri) în cadrul spectacolului principal, sâmbătă după-amiază, in piata Castillet. Lansata în Algemesi în luna mai, Patrimonis este o piesă care reunește melodiile a trei patrimonii intangibile ale umanității, ale țărilor catalane: castelele umane, festivitatile Salut d'Algemesi și Patum de Berga.

Aranjamentul este realizat pe trei tonalitati muzicale și combina Toc de castells, Muixeranga d'Algemesi și Salt de Plens. Interpretarea va fi realizada cu trei gralles dolces (instrument muzica de vant), gralla baixa, tabal valenciana și tabal provençal. Grupul a realizat ultimele repetitii inainte de spectacol.

De asemenea, pe parcursul adunarii, grupul "Si Fa Sol Toquem", va însoți si Esbart Català de Dansaires din Barcelona, Esbart Dansaire Castell de Tona, Esbart Joventut Nostra din Barcelona și dansul Gitanes de l'Arboç.

Banda din Vilafranca va realiza un concert, vineri seara în Catalunya de Nord, mai exact in Prada de Conflent, orasul adoptiv al lui Pau Casals.